mandag 6. februar 2012

Pat krapao moo (kjøttdeig med thai basilikum og chili)

Dette er nok yndlingsretten min fra Thailand, denne blir ofte brukt som frokost eller en lunsj. Ofte serveres den også med stekt egg, og da må du legge på "kai dao" på navnet på retten :) Krapao er navnet på den thailandske basilikumen, en urt som kommer i mange forskjellige typer. Fåes kjøpt i innvandrersjapper her i Norge. Les mer om urtene her.

I Thailand serveres den som regel med ris på, men i lavkarboland kan du servere den i et salat - eller hodekålblad ;)
Vil du ha den ekstra sterk? Lag deg en skål med prik nam plah (chili i fiskesaus) ved siden av da vel. Det er Thailands svar på ketchup :)
Moo betyr svin, og i denne oppskriften har jeg brukt svinekjøttdeig, men du kan selv velge det kjøttet du ønsker, kanskje du heller vil ha gai (kylling) eller neua (okse)?

200 gram kjøttdeig av svin
2 ss olje
2 ss hakket chili
2 hvitløksfedd
1 ss østerssaus
1 1/2 ss fiskesaus
1 ts sukrin
1/4 kopp med vann eller svinebuljong
1/2 kopp thai basilikum, finhakket

Start med å knuse hvitløk og chili med morter. Varm opp oljen, ha i kjøttdeigen på middels sterk varme (gjerne i wok). Stek lett med chili og hvitløk. Ha i sukrin, østerssaus, fiskesaus, og buljong. Ha i basilikumen mot slutten, bland lett inn. I Thailand spises de fleste retter med gaffel og skje

2 kommentarer:

  1. I dag har jeg laget denne retten og serverte den thailandske ketchupen ved siden av. Det var helt utrolig nydelig og det er nå blitt en av mine favoritter. Laget masse ., men vi spiste opp absolutt alt. Skjønner godt at dette er din favoritt. Håper du fortsetter å legge ut thailandske retter :o)Tusen takk for denne fabelaktige oppskriften :o)

    SvarSlett
    Svar
    1. Torill, så gøy at du likte det! :) Du må spise det på en ekte street food restaurant når du er i Thailand da. Si "kapaoo moo" så skjønner de sikkert hva du mener. Jeg har noen flere thailandske retter på lager.. :)

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...