tirsdag 7. februar 2012

Tom ka gai: Kyllingsuppe med kokosmelk

Denne suppen har det jeg vil kalle en typisk asiatisk smak; den balanserer mellom salt, spicy, søt, og sur. Kort oppsummert: knallgod!



Til 4 porsjoner trenger du:
3 kyllingfileter
3 dl
kyllingkraft eller buljong
2 rød chili
1 fedd hvitløk
1 lime
12 skiver galangal - kan byttes ut med ingefær
8 dl kokosmelk (2 bokser)
1 stk sitrongress, delt i store biter
4 ss fiskesaus
4 sjalottløk
2 vårløk
Frisk hakket koriander

Kok opp kyllingkraften, og ha i galangal (eventuelt ingefær), sjalottløk, hvitløk og sitrongress. Sitrongresset skal ikke spises, derfor skal det kuttes i store biter slik at det blir lett å skille det ut når du spiser suppen.

La det småkoke i cirka 3 - 5 minutter. Skjær kyllingfiletene i biter og ha i kraften. Kok videre i et par minutter, før du har i resten av ingrediensene, unntatt limen. Gjør et lite oppkok, og ha i limen tilslutt. Pynt med koriander.




0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...