tirsdag 14. februar 2012

Som tam: Spicy papaya salat

Som tam er en veldig populær salat som brukes som tilbehør overalt i Thailand. Ingrediensene varierer ofte ettersom hvor du befinner deg, men basisen er alltid papaya, chili, hvitløk, og fiskesaus. 

Til 4 porsjoner (som tilbehør) trenger du:

1 papaya
4 røde chili
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ss tørkede reker, eventuelt litt rekepasta
8 cherrytomater, delt i 2
2 lange bønner , eventuelt sukkererter, delt i biter
5 ss limesaft
5 ss fiskesaus
2 ts sukrin
peanøtter

Bruk et juliennejern, eventuelt en ostehøvel, til å dele papayaen i tynne strimler. Bland fiskesaus, limesaft og sukker i en liten bolle. Rør til sukkeret er oppløst.

Ha hvitløksfeddene og chilien i en morter og knus med en støter til de er knust i stykker. Legg alle ingrediensene unntatt peanøttene på et fat, hell dressingen over, og rør forsiktig. Strø over peanøtter tilslutt.


1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...