50g smeltet smør
1 ss kokosolje/Cocosa
2 dl kremfløte
250g kokos
0,7 dl sukrin melis
1 ss yacon sirup*
300g mørk sjokolade, minst 70%
250g kokos
0,7 dl sukrin melis
1 ss yacon sirup*
300g mørk sjokolade, minst 70%
*Yacon sirup
kan droppes, men sjokoladen får kjempegod smak. Det koster litt, du kan
kjøpe den på helsekost i norge, men også bestille den på iHerb. Den kan brukes på alle områder hvor du ville brukt honning eller lønnesirup.
Bland smeltet smør, kokosolje,
kremfløte, yacon sirup og melis i en kjele. Kok noen minutter. Ta
kjelen av platen og tilsett kokosen. Ta en liten kakeform og kle denne med bakepapir (for at sjokoladelokket ikke skal sette seg fast). Ha kokosblandingen i formen og spre den utover. Sett formen i fryseren. Den trenger ikke å stå mer enn en halvtimes tid, men kan godt stå mye lenger hvis du vil gjøre bunnen klar dagen før eller noe.
Smelt sjokoladen i vannbad. For at sjokoladelokket ikke skulle bli altfor hardt og sprekke når jeg skal i det etter at det hadde stivnet, blandet jeg inn 1 - 2 ss cocosa. Så heller du rett og slett hele blandingen over kokosbunnen og sprer denne utover. Vil du ha sjokolade i kantene så tar du selvfølgelig kokosbunnen ut av formen.
Kjempelurt. Jeg har lenge tenkt å prøve det samme med sarah bernhardt :)
SvarSlettÅÅÅÅÅH! God idè! Det mååå jo bare bli bra :)
SlettOMG!! Dette så skikkelig fristende ut!!!
SvarSlettOg så jeg som hadde tenkt å kutte litt ned på søtsakene...
Kjempesmart å lage bountyen som kake :-)
Ha en fin dag videre Marie!
Tove
http://sjelemat.blogspot.com/
Hahaha :) Men Tove, denne er jo så og si sukkerfri, bortsett fra i sjokoladen. Og sjokoladen er mørk og da er det sunt. Basta :) Ha en flott dag du også! :)
SlettSynes ikke det var juks! Dette så jo kjempe spennende og godt ut :) Takk for inspirasjon!
SvarSlettVeldig saftig og god syns jeg, også skader det jo ikke med tjukt sjokoladelokk ;)
SlettJeg prøvde denne kaken igår, og den ble veldig god. Jeg trodde at jeg hadde alle ingrediensene før baking, men fant ut at jeg hadde agavesirup og sukrin, så det ble ikke yaconsirup og sukrinmelis i bunnen. Jeg synes bunnen ble veldig god. Jeg liker sjokolade, men neste gang skal jeg bruke mindre sjokolade for at bunnen blir mer fremtredende :) Hvilken type sjokolade bruker du? Jeg brukt Green & Blacks 70 % denne gangen
SvarSlettHei Renate, og beklager så mye for sent svar! Så bra at du skal forsøke kaken 'en neste gang', det må jo bety at du likte den?? :) Bruker som regel 70% kokesjokoladen fra Freia :)
Slett