torsdag 12. april 2012

Bountykake

Det er litt juks å legge ut denne som en ny oppskrift, for det er en variasjon av favorittgodiset; bounty! Egentlig oppsto den grunnet latskap. Jeg skulle ha med meg kake på jobben, men hadde ikke lyst til å bruke siste feriedagen i påsken på å rulle kuler og dyppe hver i sjokolade, så da tenkte jeg rett og slett lagde èn stor bounty! :)


50g smeltet smør

1 ss kokosolje/Cocosa
2 dl kremfløte
250g kokos

0,7 dl sukrin melis

1 ss yacon sirup*

300g mørk sjokolade, minst 70%

*Yacon sirup kan droppes, men sjokoladen får kjempegod smak. Det koster litt, du kan kjøpe den på helsekost i norge, men også bestille den på iHerb. Den kan brukes på alle områder hvor du ville brukt honning eller lønnesirup.
Bland smeltet smør, kokosolje, kremfløte, yacon sirup og melis i en kjele. Kok noen minutter. Ta kjelen av platen og tilsett kokosen. Ta en liten kakeform og kle denne med bakepapir (for at sjokoladelokket ikke skal sette seg fast). Ha kokosblandingen i formen og spre den utover. Sett formen i fryseren. Den trenger ikke å stå mer enn en halvtimes tid, men kan godt stå mye lenger hvis du vil gjøre bunnen klar dagen før eller noe.
Smelt sjokoladen i vannbad. For at sjokoladelokket ikke skulle bli altfor hardt og sprekke når jeg skal i det etter at det hadde stivnet, blandet jeg inn 1 - 2 ss cocosa. Så heller du rett og slett hele blandingen over kokosbunnen og sprer denne utover. Vil du ha sjokolade i kantene så tar du selvfølgelig kokosbunnen ut av formen.


8 kommentarer:

 1. Kjempelurt. Jeg har lenge tenkt å prøve det samme med sarah bernhardt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. ÅÅÅÅÅH! God idè! Det mååå jo bare bli bra :)

   Slett
 2. OMG!! Dette så skikkelig fristende ut!!!
  Og så jeg som hadde tenkt å kutte litt ned på søtsakene...
  Kjempesmart å lage bountyen som kake :-)

  Ha en fin dag videre Marie!

  Tove
  http://sjelemat.blogspot.com/

  SvarSlett
  Svar
  1. Hahaha :) Men Tove, denne er jo så og si sukkerfri, bortsett fra i sjokoladen. Og sjokoladen er mørk og da er det sunt. Basta :) Ha en flott dag du også! :)

   Slett
 3. Synes ikke det var juks! Dette så jo kjempe spennende og godt ut :) Takk for inspirasjon!

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig saftig og god syns jeg, også skader det jo ikke med tjukt sjokoladelokk ;)

   Slett
 4. Jeg prøvde denne kaken igår, og den ble veldig god. Jeg trodde at jeg hadde alle ingrediensene før baking, men fant ut at jeg hadde agavesirup og sukrin, så det ble ikke yaconsirup og sukrinmelis i bunnen. Jeg synes bunnen ble veldig god. Jeg liker sjokolade, men neste gang skal jeg bruke mindre sjokolade for at bunnen blir mer fremtredende :) Hvilken type sjokolade bruker du? Jeg brukt Green & Blacks 70 % denne gangen

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Renate, og beklager så mye for sent svar! Så bra at du skal forsøke kaken 'en neste gang', det må jo bety at du likte den?? :) Bruker som regel 70% kokesjokoladen fra Freia :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...