Denne gryta har masse smak! Av kanel, kardemomme, kryddernellik.. mmmm.. Når vi lagde denne gryta i påsken lagde vi den klar dagen før siden den skal koke litt, men den er perfekt mat for lange søndager da man gjerne har mer tid til å tilberede.
4 sjalottløk
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
2 ss finhakket ingefær
1 boks kokomelk
2 kanelstenger
1 chili
10 - 12 hele kardemommekjerner (eller litt kardemomme)
1 ss hel spisskummen
1 ss hele kryddernellik
Sukkererter
Salt og pepper
Smør
Rapsolje
Skjær kjøttet i like terninger. Smelt smøret i en stekepanne og brun kjøttbitene i noen minutter på alle sider. Legg de i en gryte og dryss salt og pepper over.
Varm oljen og fres finhakket løk, hvitløk, chili, og ingefær i noen minutter. Ha alt i gryten sammen med koksmelken. Del opp gulrøtter og legg i. Tilsett resten av krydderet.
La småkoke i 1 1/2 time. Ha sukkerertene i rett før servering.
Server med jukseris av blomkål. Krydret med pepper, og stekt i masse smør! |
Hei Marie! Du har en veldig inspirerende blogg :)
SvarSlettKjekt hvis du vil ta en titt på bloggen min :)
http://littlestsweetestthings.blogspot.com/
Heiii :) Tusen takk for superhyggelig tilbakemelding. Jeg var såvidt inne og kikket på din også, så ut som om du hadde mye digg der!
SvarSlettMange gode og smakfulle ingredienser- helt sikkert nydelig :-)
SvarSlettVeldig god og litt "annerledes". Fargerik og mør. Vann i munnen ;)
Slett