onsdag 18. april 2012

Dátils con bacon (Dadler med bacon)

Ikke fnys på nasen før du har prøvd det! Jeg innrømmer gjerne at det virker som en litt merkelig kombinasjon, men det salte mot det søte er virkelig utrolig godt!


Dadlene har et ganske høyt karboinnhold, men jeg følger den ikke altfor smale sti og tillater meg mer enn gjerne en daddel eller to i godt lag ;)

Du trenger:
Dadler
Bacon i skiver

Sett ovnen på 200 grader og kle en bakeplate med papir. Ta steinen ut av dadlene. Bruk en skarp, liten kniv og skjær et lite snitt i daddelen og pirk ut steinen. Surr en baconskive rundt hver daddel, du kan gjerne feste de med tannpirker. 

Nå kan du enten steke de lett i en panne til de får litt farge og så sette i ovnen cirka 10 minutter (snu litt på de innimellom), eller sette de rett inn i ovnen og la de stå i cirka 20 minutter (til baconet blir sprøtt).
4 kommentarer:

 1. Jeg eeeeelsker dadler med bacon! :) Har aldri forsøkt å lage det selv, men bestiller det alltid når vi spiser tapas. Vi har også en thai restaurant like ved som lager det, så bestiller det alltid som ekstra når vi bestiller mat der! :)
  Kanskje jeg må prøve selv neste gang?! Nå fikk jeg skikkelig lyst på det! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lag det til kveldskosen eller noe? Det er kjempeenkelt og smaker MINST like godt som på thai - restauranten, det er jeg sikker på! :) Prøv prøv! Gjør det! :)

   Slett
 2. Dette er det eneste jeg MÅ ha når vi lager tapas hjemme, det ER så godt! Og veldig enkelt:) Men er dadler særlig lavkarbo?

  SvarSlett
 3. Det ER SÅ GODT! :) Jeg har skrevet "Dadlene har et ganske høyt karboinnhold".. så her er det individuelt hva man føler er greit, men jeg er veldig komfortabel med å spise to - tre av disse èn gang i mnd :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...