tirsdag 26. juni 2012

Sommersuppe med torsk

Jeg hadde vel strengt tatt sett for meg at jeg skulle spist litt mer salat og grillmat denne sommeren, men sånn har det altså ikke vært. Igår var det en sånn mandag som kommer etter en helg med bursdagsferinger og babyfester etc, og du har lyst til å føle deg insta - sunn. Jeg hadde på skjerf og store gummistøvler, jeg hadde lyst på suppe.

Til 4 porsjoner trenger du:
1 l kyllingbuljong
3 vårløk i tynne ringer
Sukkererter i biter
1
liten gulrot i tynne skiver
1/4 brokkoli i buketter
1/2  blomkål i buketter
1 eggeplomme
1 ss
sitronsaft
1 dl kremfløte
Kajennepepper
Salt og pepper
4 torskestykker

Start med å koke alle grønnsakene såvidt myke i buljongen. Visp sammen eggeplomme, sitronsaft, kremfløte og kajennepepper - start bare med litt, du kan smake til senere. Hell denne blandingen oppi sammen med grønnsakene, og legg i torksestykkene. Varm forsiktig opp til kokepunktet, det er viktig at det ikke koker.


Husk å smake, jeg ville ha både mer kajennepepper, pepper, og buljong i min.



3 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...