mandag 30. juli 2012

Soppsaus

Dette er hverdagsluksus. Det er også en av disse tilbehørene det gjelder å huske at fins, og som man har så lett for å tenke at er vanskelig eller tar lang tid kanskje.. Men det gjør det jo virkelig ikke. Så sett igang, du er ferdig før du vet ordet av det!



Til 2 porsjoner trenger du:
100g sjampinjong
1/2 finhakket sjalottløk
1 dl kjøttbuljong
1/2 dl kremfløte
1/2 ss rømme/ kesam

Salt og pepper
Smør til steking

Start med å dele sjampinjongene i biter, og stek de med sjalottløk i en panne. Smak til med salt og pepper. Tilsett buljong, rømme, og fløte, og kok til det tykner litt og får en fastere konsistens. Smak! Ofte syns jeg det kan bli litt for salt med buljongen, så begynner med lite buljong, eller eventuelt gjør sausen mildere med mer rømme.

Soppsaus er et tilbehør jeg automatisk tenker passer sammen med kjøtt, og aller helst biff. Biff ble det ikke i dag, det får da være måte på, men kylling og en god salat det ble det. 

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...