onsdag 29. august 2012

Energibar

Meget kosbar, ikke kostbar, energibar!


Start med å lage müsli. Er du nøtteallergiker kan du følge denne oppskriften, men denne gangen lagde jeg en med nøtter. Når jeg lagde den så fant jeg frem hele kasse med alt av nøtter og frø og tenkte litt sånn "dette liker jeg, det kan jeg ha i", så det ble litt på slump.

  Müsli:
1,5 dl mandler
1,5 dl hasselnøtter
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1/2 dl kokosflak eller kokosmasse
1/2 dl
kakaonibs
1/2 dl kaldpresset rapsolje
1 dl vann
en teskje salt
Kanel


Sett ovnen på 200 grader. Start med å grovhakke mandler og hasselnøtter. Jeg har ikke helt kontroll på de forskjellige funksjonene på kjøkkenmaskinen enda, så mine ble nok mer finmalt, men det funket det også :) Bland inn resten av ingrediensene. Spre alt utover en langpanne, og sett i ovnen i cirka 15 minutter, men følg godt med underveis, så ingenting svir seg.

La dette avkjøles. Nå trenger du cirka halvparten av müslien, resten kan du bruke til frokost i en tyrkisk yoghurt med litt friske bær.Nå trenger du:
2 dl
kokosolje
2 dl sukrinmelis evnt. annen søtning (kan droppes. Jeg syns ikke søtning er nødvendig)
1 ts vaniljepulver
Kokosmasse
.. og omtrent halvparten av müslien, cirka 5 dl.


Smelt kokosoljen, og rør inn sukrinmelis og vaniljepulver. Hvis du bruker sukrinmelis anbefaler jeg at du sikter inn denne, den har lett for å klumpe seg. Bland inn müsli. Prøv deg frem litt med mengden müsli. Alt skal være dekket av kokosolje, men blandingen skal ikke være flytende. Dekk en ildfast form med bakepapir, strø kokosmasse over, og sett i fryseren i cirka 30 minutter.

Sjokoladetrekk (kan droppes):
100 g mørk sjokolade
4 ss kokosolje

2 ss kremfløte

Med 100g sjokolade får du dekket barene helt med sjokolade, tror jeg skal halvere oppskriften til neste gang. Smelt alt sammen og smør over formen med müsli du har stående i fryseren. Sett tilbake i fryseren i cirka 15 minutter.

Ta ut, del opp, og spis!

5 kommentarer:

 1. Yummy....!! Så skikkelig fristende ut Marie :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, disse var gode! Skal ha litt mindre sjokolade neste gang, så blir jeg veldig fornøyd :D

   Slett
 2. Så knasende gode ut ;)

  SvarSlett
 3. Nam - disse må jeg prøve :-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...