mandag 7. november 2011

Marmorert formkake

Denne kaken har jeg lyst til å ha på kakefat og drikke kaffe til :)



4  egg

4 ss sukrin

1 dl kokosmel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljepulver

1 dl fløte

Marmorering:

100 g mørk sjokolade

2 ss fløte

Sett ovnen på 175 grader. Start med å smelte sjokoladen i vannbad på svak varme. Da kan den stå å smelte for seg selv, mens du gjør klar resten av kaken. Pisk egg og sukrin luftig. Sikt i kokosmel, bakepulver og vaniljepulver, og rør dette forsiktig inn. Røren blir raskt tjukk, men det er på grunn av kokosmelet, frykt ei! :) Tilslutt rører du inn fløten. Hell alt sammen i en papirkledd brødform.

Rør fløten inn i den smeltede sjokoladen. Den blir fort tjukk, men frykt ei nå heller (tihi). Klask sjokoladeblandingen oppi kakeblandingen, og rør gjennom den med en gaffel. Sett underverket i ovnen i cirka 30 - 35 minutter.
Før ovnen
Stekt




Kaken er laget på denne muffinsoppskriften, som igjen kommer fra Fristende Lavkarbo.

2 kommentarer:

  1. Mmmm, kjempegod! Serverte denne i dag med pisket krem til... :))

    SvarSlett
  2. @Beate

    Ja den er det, ikke sant?! :) Med pisket krem til hørtes herlig ut!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...