mandag 12. mars 2012

Indisk kyllinggryte

I fryseren fant jeg uante mengder med kyllingfilet, så at det var kylling som sto på menyen ble raskt klart. Men hva mer? For et par uker siden fikk jeg en ny ladning av shiratakinudler, og hadde planer om å ha disse i en krydret rett. Det er nemlig slik at shiratakinudlene smaker ikke så mye, men har samme konsistens som nudler, og jeg har ikke vært helt overbevist når jeg hadde brukte de i en carbonara for en stund tilbake. Men i denne indiske retten passet de virkelig ypperlig! Har du ikke tilgang på nudlene så server med jukseris av blomkål, salat og ostekjeks, eller strimlet kål stekt mykt i litt smør, eller kokt, slik som her.


Til 4 personer:

Kyllingfilet - f.eks 1 pr. person
1 løk, finhakket
1 chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 boks hakkede tomater
5 dl tyrkisk eller gresk yoghurt (cirka)
1 ts malt ingefær
1 ts paprikapulver
1 1/2 ts currypulver
1 ts garam masala
1/2 ts malt koriander
Litt salt

Start med å dele kyllingfileten i firkanter og stek denne. Legg kyllingen til side og stek løk, hvitløk, og chili til løken er blank. Tilsett resten av ingrediensene, men vent med yoghurten. La sausen få koke opp og småputre. Deretter tar du i yoghurten. Jeg brukte ikke hele boksen (5 dl) med yoghurt, men nesten. Det er greit å ha litt ekstra yoghurt igjen til å spe ut sausen med hvis du syns den blir for krydret.

Når gryten har begynt å putre litt igjen så legger du oppi kyllingbitene, og så kan den få putre og sprute litt saus utover ovnen i cirka 10 minutters tid.

Shiratakinudler


4 kommentarer:

 1. Ser kjempegodt ut Marie :-)
  Takk for oppskrift!

  Ha en flott dag :-)

  Tove
  http://sjelemat.blogspot.com/

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for alltid hyggelig kommentar :) Jeg ønsker meg bedre bilder noen ganger, men det er så mørkt på mitt pittelille kjøkken ;) Ha en flott dag!

   Slett
 2. hei! :-) må man bruke gresk/tyrkisk yoghurt? Hva bli forkjellen om man bruker feks matyoghurt eller yoghurt naturell? :-) evt. Lett-rømmer eller creme fraiche.

  Så i vertfall sykt digg ut /':-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann :) Det går helt fint å bruke creme fraiche, lettrømmer, eller yoghurt naturell. Grunnen til at jeg skriver gresk eller tyrkisk yoghurt er at det har mest fett og er snilleste med karbohydratene :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...