torsdag 9. februar 2012

Asiatiske fiskekaker

Dette er gode fiskekaker med masse smak i. Lag en god hvitløkdipp til, og nyt! Jeg har hentet inspirasjonen til disse flere steder, men hovedsaklig hos krabbekakene til Frida med LCHF - bloggen.

onsdag 8. februar 2012

Stick a stick in it!

Min svigermor er thai, så jeg har virkelig benyttet oppholdet i Thailand til å spørre om de forskjellige ingrediensene og urtene, og hvordan man gjør sånn og sånn. I flere streetfood - boder i Thailand selger de grillspyd, og de ser så utrolig gode ut.. Men "jeg skal lage bedre grillspyd enn de" - sa svigermor, og satt igang grillspydproduksjon av en annen verden, og hele familien var invitert.


Prik naam plah: Chili i fiskesaus

Dette er kanskje den mest populære tilbehøret i Thailand. Den brukes over alle retter, for eksempel pat krapao moo. Dette er Thailands ketchup! :)  Superfint om dere er to stykker til bords, men den ene foretrekker maten litt sterkere enn den andre. 


tirsdag 7. februar 2012

Tom ka gai: Kyllingsuppe med kokosmelk

Denne suppen har det jeg vil kalle en typisk asiatisk smak; den balanserer mellom salt, spicy, søt, og sur. Kort oppsummert: knallgod!


mandag 6. februar 2012

Pat krapao moo (kjøttdeig med thai basilikum og chili)

Dette er nok yndlingsretten min fra Thailand, denne blir ofte brukt som frokost eller en lunsj. Ofte serveres den også med stekt egg, og da må du legge på "kai dao" på navnet på retten :) Krapao er navnet på den thailandske basilikumen, en urt som kommer i mange forskjellige typer. Fåes kjøpt i innvandrersjapper her i Norge. Les mer om urtene her.

I Thailand serveres den som regel med ris på, men i lavkarboland kan du servere den i et salat - eller hodekålblad ;)
Vil du ha den ekstra sterk? Lag deg en skål med prik nam plah (chili i fiskesaus) ved siden av da vel. Det er Thailands svar på ketchup :)

søndag 5. februar 2012

Yaw Neua - Spicy biffsalat

En herlig asiatisk biffsalat som er både sterk og syrlig, mettende og frisk.


lørdag 4. februar 2012

Thailandske urter

I de neste blogginnleggene kommer det en del oppskrifter på Thailandsk mat, etter å ha vært der i de 3 siste ukene har jeg blitt superinspirert! Det er en del urter og grønnsaker som går igjen i det thailandske kjøkken, så tenkte jeg skulle ta et eget innlegg hvor jeg skriver litt kort om de forskjellige. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...